Gratis verzending vanaf €15!

Hoe verwijder je stickers van je scooter?

In deze blog leggen wij uit hoe jij jouw stickers kunt verwijderen, zonder dat je de onderliggende lak beschadigt. Veel klanten vragen zich namelijk af of de stickers de lak van je scooter beschadigen.

Het antwoord is NEE. Al onze stickers kunnen zonder schade weer verwijderd worden van de scooter. Mits de onderliggende lakkwaliteit uiteraard in goede staat is. Gelukkig is dit bij de meeste scooterz het geval. Originele lakkwaliteit of goed aftermarket spuitwerk is gewoon bestendig tegen de stickers en de lijmlaag. Bij oude scooters kan het voorkomen dat de blanke lak wil losten. In dit geval raden wij aan geen stickers te plakken op deze lak, om te voorkomen dat de stickers de blanke laklaag mee trekt bij het verwijderen van de stickers.

Net geplakt? 

Als de stickers pas net geplakt zijn, is verwijderen erg simpel. Meestal komt de sticker meteen los, dit komt omdat de lijmlaag nog niet goed gehecht is aan de ondergrond. Let hierdoor dus op met het wassen van de scooter, om te voorkomen dat de stickers onbedoeld losraken.

Tijd voor iets nieuws?

Als de stickers al wat langer (lees: meerdere weken) geplakt zijn op de scooter, is het raadzaam om de stickers eerst warm te föhnen voordat er begonnen wordt met demontage. Het demonteren (of lostrekken) van de stickers vereist enig geduld en concentratie. Hierdoor wordt de lijmlaag en de sticker zelf flexibel en kan de sticker makkelijker gedemonteerd worden. Als je de sticker niet warm föhnt, komt de sticker minder makkelijk los en komt de sticker los in allemaal kleine stukjes. Dit is veel meer werk dan wanneer de sticker warm is geföhnd. Dan komt de sticker namelijk als één geheel los. Let op dat er bij het lospellen van de stickers, niet de lak wordt beschadigd. Het warm föhnen van de stickers maakt namelijk ook de laklaag zachter. Dit betekent dat als je met een hard voorwerp de stickers wil lospellen, de lak ook makkelijker kan beschadigen. Gebruik daarom uitsluitend je eigen nagels en desnoods een plastic mesje, maar gebruik deze met beleid. Mocht er achteraf een lijmlaag overblijven op de lak, dan kun je die weghalen met een ontvettende vloeistof zoals remmenreiniger of glasreiniger.

Het stappenplan:

1.       Föhn de stickers warm

2.       Pel voorzichtig de stickers los (Gebruik geen scherpe voorwerpen)

3.       Verwijder overige lijmresten met een ontvettende vloeistof

Met dit stappenplan ben je ervan verzekerd dat jouw stickers, zonder enige schade van de scooter af komen. Heb je toch nog vragen of hulp nodig? Neem contact met ons op via +31619433419 of info@plakjestickers.nl

Andere berichten

Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker
Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker