Gratis verzending vanaf €15!

Hoe voorkom je scooter diefstal?

Hoe voorkom je scooter diefstal?

Scooter diefstal… Een veel voorkomend fenomeen en uiteraard enorm vervelend voor eigenaren van scooters! Hoe gaat scooter diefstal in zijn werk en hoe kun je het voorkomen?

Waarom worden scooters gestolen?

Scooters worden gestolen, vaak voor onderdelen of accessoires. Iedere scooter heeft namelijk een uniek framenummer gekoppeld aan het kenteken. Zodra een scooter gestolen wordt en dit gemeld wordt bij de politie, dan wordt het kenteken als gestolen aangemerkt. Vanaf dat moment kan de dief niets meer met het kenteken of het framenummer. De logische optie is dan dus: de scooter te demonteren. Alle losse onderdelen zijn namelijk niet gemerkt met een uniek nummer en zijn dus vrij te verhandelen.

Hoe voorkom je een scooter diefstal?

Er zijn meerdere mogelijkheden waarmee scooter diefstal voorkomen kan worden. Natuurlijk is het belangrijk om de scooter op stuurslot te zetten. Hierdoor kan het stuur niet meer draaien en is de scooter wegduwen onmogelijk. Je kan namelijk alleen maar rondjes rijden. Hier komt de dief nooit ver mee! Een extra kettingslot of schijfremslot voorkomt dat de scooter überhaupt kan rijden en vermoeilijkt daarmee de diefstal. Uiteraard is dit niet 100% veilig, aangezien sloten doorgeslepen of doorgeknipt kunnen worden. Daarnaast is het mogelijk dat de scooter in een busje wordt getild, zodat er niet midden op straat de sloten worden doorgeslepen. Daarom is het slim om de scooter vast te maken met een kettingslot aan een vast object, bijvoorbeeld een lantaarnpaal. 

De plaatsing van de scooter is ook enorm belangrijk. Zorg ervoor dat de scooter op een goed zichtbare plek staat, en niet verstopt in een donkere steeg waar boven ongestoord hun gang kunnen gaan. Uiteraard is de aanwezigheid van een (nep)camera erg handig, dit schrikt de dieven af en je kunt de pakkans van de dieven vergroten. 

Mocht de scooter toch gestolen worden, is het fijn als je kan terugvallen op een goede diefstalverzekering. In de meeste gevallen is een Wa+ (beperkt casco) genoeg voor een diefstalverzekering tegen aankoopwaarde. Uiteraard is een Allrisk verzekering ook geschikt als diefstalverzekering. Houdt er wel rekening mee dat de meeste verzekeraars een ART-3 of ART-4 slot vereisen. 

Omdat de meeste scooters gestolen worden voor de accessoires, is het aan te raden om accessoires (indien mogelijk) apart op slot te zetten. Zo kun je bijvoorbeeld de meeste beenkleden met een slot vast maken aan de scooter. 

Om echt zeker te zijn van een goede afloop, na een diefstal, is het mogelijk om de scooter uit te rusten met een GPS tracker. Met deze GPS trackers kun je de scooter terug vinden. Uiteraard hebben wij een GPS tracker sticker in ons assortiment waarmee de dieven afgeschrokken kunnen worden. 

Daarnaast is het slim om de scooter zo te stylen, met unieke stickers dat meerdere getuigen de scooter herkennen. Als je kiest voor felle kleuren, is de kans groot dat mensen jouw scooter herkennen na een diefstal. Ook kiest een dief liever voor een onopvallende scooter, dan een opvallende scooter, aangezien dit risico veel kleiner is. 

Alle anti-diefstal opties op een rij:

  1. Stuurslot
  2. Schijfremslot
  3. Kettingslot
  4. Slot aan vast object
  5. Goed in het zicht parkeren
  6. In camera zicht parkeren
  7. Accessoires op slot
  8. Een goede diefstal verzekering
  9. GPS Tracker (met sticker)
  10. Unieke styling

Andere berichten

Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker
Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker