Gratis verzending vanaf €15!

Hoe worden stickers gemaakt?

Het productieproces van stickers is geen geheim. Er is eigenlijk ook geen vast productieproces, want er zijn industrieel en vaak op grote schaal geproduceerde stickers en dan heb je bijvoorbeeld onze custom made stickers en scooters stickers in kleine oplage. Wij produceren al onze stickersets voor Vespa’s, de Piaggio Zip en andere, in eigen land. Ook het ontwerp gebeurt in de eigen studio. Vergeet het dus maar dat alle stickers in verre landen worden geproduceerd. 

Alles start met het ontwerp 

Voor er een sticker effectief gedrukt kan worden, moet er eerst een ontwerp gemaakt worden. Dat doen we bij Plakjestickers.nl helemaal zelf. Al onze stickersets zijn origineel en custom made. Wij ontwerpen en finetunen alle stickersets persoonlijk. Zo ben je zeker van unieke stickers op maat. 

3 mogelijke technieken om stickers te maken

Eigenlijk zijn er 3 manieren om stickers te maken, we zetten ze even voor je op een rijtje: 

  • Plotten
    Hier start alles met een rol zelfklevende en gekleurde vinyl. Deze rol is vooraf gekleurd, heeft geen bescherming nodig en is kleurvast. Met een snijplotter wordt het ontwerp uitgesneden. Na het uitsnijden wordt nog en transferpapier toegevoegd. Deze techniek kan wanneer er weinig kleurvariatie is en wanneer je wil dat een deel van de ondergrond rond de teksten en logo’s zichtbaar blijft.
  • Print
    Hierbij wordt een witte rol folie bedrukt met een grote printer. Een beetje vergelijkbaar met een printer thuis, maar dan veel groter. Hiermee krijg je kleurrijke stickers die wel een beschermlaag kunnen gebruiken, anders gaan ze verkleuren. Een transparante laminaat is daarvoor perfect geschikt. Mits nabewerking kunnen er ook speciale vormen bekomen worden.
  • Zeefdruk
    Op een zeef wordt een pasta gesmeerd die zich hecht op de delen die niet bedrukt mogen worden. Het beeld dat zichtbaar moet blijven, blijft open. Achteraf wordt met een rakel inkt door de zeef gedrukt op het deel dat bedrukt moet worden. Het opzetten is redelijk arbeidsintensief, waardoor het enkel interessant is voor grote volumes. 

Kwaliteit bij Plakjestickers.nl

Bij Plakjestickers.nl gaan we met de eerste twee technieken aan de slag. Zo garanderen we je perfect afgewerkte stickers in full colour of de kleur die je maar wenst. Op het vlak van kleuren zijn we in staat flexibel met je mee te denken. Zo kun je steeds origineel uit de hoek komen met je custom made stickersets. Tijdens het hele drukproces blijven we aanwezig en volgen we alles nauwgezet op. Zo zijn we zeker dat onze stickers stuk voor stuk perfect gedrukt worden. We doen dit in het eigen atelier. 

Laat vandaag nog je stickers maken 

Surf naar onze site, grasduin tussen onze stickersets voor scooters, wagens, jeh helm en maak je keuze. Alle stickers zijn met passie en vakmanschap gemaakt daar kun je vanop aan. Wij starten het productieproces om je stickers te maken  meteen op, zodat je snel over je stickerset beschikt. 

Andere berichten

Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker
Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker