Gratis verzending vanaf €15!

Hoe milieuvriendelijk zijn stickers?

Met zijn allen zijn we veel meer bezig dan vroeger met duurzaamheid. We krijgen dan ook geregeld de vraag of stickers milieuvriendelijk zijn. Nu, als je weet dat onze stickersets, wielstickers en scooter stickers gemiddeld zo’n 8 jaar meegaan, dan weet je ook meteen dat ze alvast duurzaam zijn en weinig impact hebben op het milieu. 

Kwalitatieve stickersets die jaren meegaan 

Bij Plakjestickers.nl gaan we resoluut voor kwalitatieve stickers die als het goed is jaren meegaan. Op die manier dragen we ons steentje al bij aan het milieu, want het is niet de bedoeling dat onze stickers regelmatig vervangen worden. Onze stickersets mag je dan misschien niet voor het leven kopen, je koopt ze wel voor ettelijke jaren. Al onze stickers worden bovendien in Nederland ontworpen en gefabriceerd, wat de ecologische voetafdruk ook weer verkleint. Het is niet zo dat de stickers duizenden kilometers onderweg zijn en dat er een heel logistiek proces bij komt kijken. Onze stickers worden lokaal geproduceerd, die garantie heb je. 

Toekomstgerichte pistes rond duurzaamheid 

Momenteel werken we bij Plakjestickers.nl nog niet met recycleerbare stickers. We sluiten dit in de toekomst niet uit, maar we willen wel zeker zijn van de kwaliteit. Al onze stickers worden met zorg en met de hand gemaakt, waardoor we ook zeker willen zijn dat je van de best mogelijke stickerset geniet. We blijven de ontwikkelingen rond duurzame stickers alvast op de voet volgen en als de switch mogelijk is, zullen we dit vast en zeker bekijken. 

Minimale belasting voor het milieu door stickers 

Tot op heden bevatten onze stickers dus nog steeds een minimale hoeveelheid PVC. Omdat onze stickers jaren meegaan en geen promotionele doeleinden hebben, hoeft deze minimale hoeveelheid zeker geen probleem te zijn. PVC is belastend voor het milieu, maar in stickers valt de gebruikte hoeveelheid reuze mee. Ook op het vlak van milieuvriendelijke inkten kunnen we in de toekomst nog stappen zetten. 

Momenteel nog geen pvc-vrije stickers

Ben je dus op zoek naar pvc-vrije stickers, dan kunnen we je momenteel niet helpen aan een stickerset. We doen bewust niet aan greenwashing, maar streven naar kwaliteit. Vanaf we de garantie hebben om tegen een betaalbare prijs een 100% duurzame en kwalitatieve switch te kunnen maken, zijn we de eerste om deze mogelijkheden te omarmen. Momenteel ligt onze focus op het lokaal produceren van unieke stickersets voor zowel scooters, de Vespa Sprint, de Piaggio Zip als heel wat andere modellen en voertuigen. We herhalen nog eens dat onze stickers gemaakt worden om heel wat jaren mee te gaan, waardoor je zeker geen wegwerpproduct koopt. Integendeel, de meeste van onze stickers blijven minimaal 8 jaar op een voertuig, helm of ander voorwerp plakken. 

Ontdek onze leuke stickers alvast online en bestel lokaal. Zo ben je er alvast zeker van dat je stickers lokaal zijn geproduceerd en gefabriceerd. 

Andere berichten

Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker
Productcategorie
Type sticker
Eigenschappen – Type sticker